קטיף עצמי וירקות טריים בשדות מושב צופית

phone6, phone, contact, telephone, support, call
ההמלצות התזונתיות כיום הן להעלות את צריכת הירקות וכמעט ללא הגבלה. זאת על מנת למנוע מחלות מטבוליות שונות בהן: מחלת לב, סוכרת, השמנה וסרטן. בירקות שונים, טמון פוטנציאל להגן בפני מחלות אלו וזה תודות לתכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים ומרכיבים השייכים למשפחה המוגדרת בפיטוכימיקלים.
ירקות בישראל, לא רק שהם טעימים במיוחד לאכילה הם גם מכילים אחוז גבוה יחסית של סיבים תזונתיים. אלו ידועים כבעלי פוטנציאל להורדת רמת סוכר וכולסטרול בדם. בנוסף הם מכילים חומרים נוגדי חמצון המסוגלים להגן בפני חמצון LDL (הכולסטרול הרע). הגנה זו מונעת התפתחות מחלות לב וחסימת עורקים.

נוגדי חמצון הם רכיבים bioactive במזונות כי העבודה בגוף שלנו כדי לסייע להם לעצור את הפעולה של רדיקלים חופשיים, להגן על תאים בריאים, ותורמים לבריאות טובה.

המחקר נערך באופן עצמאי ללא עזרה או מימון  מנותני החסות של תעשיית המזון; דגימות המזון התקבלו ממשרד החקלאות והמזון האמריקני הפדרלי .
המחקר אישר כי פירות וירקות  הם עשירים בחומרים נוגדי חמצון יכולים להיות מזוהים על ידי צבעים עשירים, שלהם כגון האדומים עמוק וכחול וירוק כהה.

התכונות הבריאותיות של הירקות

תעודה שימוש בהדברה ביולוגית לתות שדה  2018: